θερμοκρασια τωρα

Να κάνω σχέση?οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τον φόβο της απόρριψης..

•ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Σίγουρα η σχέση δεν είναι κάτι που μπορούμε απόλυτα να ελέγξουμε, όπως το άτομο που θέλουμε ή η κατάλληλη στιγμή, το σωστό μέρος και τελικά η σωστή σύνδεση και χημεία μεταξύ των δύο.
Οι καταστάσεις, οι γύρω άνθρωποι όπως οι φίλοι και η οικογένεια, η οικονομική κατάσταση και η τρέχουσα ψυχολογία είναι ισχυροί παράγοντες που συμμετέχουν και στις δύο πλευρές κάθε φορά, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο τον έλεγχο και την πρόβλεψη του αποτελέσματος.
Με αυτά τα λόγια και γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τον φόβο της απόρριψης, οι επιλογές γίνονται ακόμη πιο στενές και, γίνεται ένα πολύ δύσκολο επίτευγμα. Αλλά υπάρχει ακόμα κάτι που μπορούμε να προσπαθήσουμε για τη βελτίωση των αναγκών μας.

•ΚΥΡΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Γνωρίζοντας ότι το κίνητρο που προέρχεται από μια όμορφη εμφάνιση, λαχτάρα, σεξουαλικές επιθυμίες κ.λπ. συνήθως καταλήγει ως αποτυχία, σχεδόν πάντα με ένα από τους δύο, δυστυχισμένο.
Πρέπει λοιπόν να κοιτάξουμε βαθύτερα από αυτό και να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς με τον εαυτό μας πρώτα και αργότερα με έναν μελλοντικό συνεργάτη. Κάνοντας αυτό θα μας δώσει μόνο καλά αποτελέσματα και θα μας κάνει να εκτιμηθούμε για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Το να κρύβεις τίποτα ,είναι η πηγή της αυτοπεποίθησης και αυτό είναι ευανάγνωστο από τους άλλους στη συμπεριφορά μας και ένας επιπλέον λόγος για να εμπιστευτούν εμάς.
Μερικοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι για σχέση, αλλά ανεξάρτητα από αυτό εμπλέκονται. Για παράδειγμα, μερικοί δεν ξέρουν τι θέλουν και άλλοι προσποιούνται σκόπιμα ότι θέλουν αυτό που ο σύντροφός τους θέλει για να πάρουν μόνο αυτό που χρειάζονται, άλλοι θέλουν μόνο τη διασκεδαστική φανταστική ζωή του να είναι με έναν σύντροφο χωρίς να γνωρίζουν ότι θα υπάρχουν και καλές και κακές στιγμές και αλλάζοντας δυναμικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

•ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Έτσι, οι δύο βασικοί παράγοντες εδώ είναι:

1.Να είστε αληθινοί στον εαυτό σας, άρα πραγματικοί σε όλους.

2.Έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες ώστε να είστε έτοιμοι και πρόθυμοι να αντιμετωπίσετε διασκεδαστικές και λυπημένες στιγμές
Το να είσαι ειλικρινής στον εαυτό σου είναι μια συνήθεια που χτίζεται ισχυρότερα μέσα σου αντιμετωπίζοντάς καθημερινά προβλήματα ένα προς ένα.
Το επόμενο μέρος αφορά την αποδοχή ότι όλα τα πράγματα δεν μπορούν να είναι σταθερά καλά ή σταθερά κακά ή μονότονα. Η ζωή είναι πολύ δυναμική, επομένως και οι σχέσεις, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

•ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

Ένα άλλο μέρος είναι η οικοδόμηση της ενσυναίσθησης, γνωρίζοντας ότι ο εαυτός σας πρώτα ,σας βοηθά να καταλάβετε τους άλλους, είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη όλη την ώρα, το ερώτημα είναι, είστε έτοιμοι να αφήσετε το εγώ σας στην άκρη και να συγχωρήσετε τον σύντροφό σας για ένα επερχόμενο λάθος;
Αυτό είναι κρίσιμο. Οι άνθρωποι χρειάζονται ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένου και εσάς, μην χρησιμοποιείτε το λάθος του συντρόφου σας ως δικαιολογία για να προχωρήσετε σε κάποιον επόμενο, εάν το κάνετε αυτό τότε δεν ήσασταν ποτέ σοβαροί για αυτήν τη σχέση.

•ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Εκτός από αυτό, υπάρχει και ο παράγοντας επιλογών και τις περισσότερες φορές δεν τις έχουμε διαθέσιμες , εάν δεν ταιριάζετε με κάποιο άτομο, μην το επιλέξετε μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή ή καμία καλύτερη επιλογή. Οι αποφάσεις σας είναι δικές σας εδώ και η λήψη λανθασμένων αποφάσεων θα μπορούσε σίγουρα να έχει ανεπιθύμητες και λυπηρές συνέπειες.
Θα έλεγα ότι είμαστε σαν κομμάτια παζλ που συνδέονται αλλά δεν συνδέονται όλα με όλα, απαιτείται κίνητρο και προσπάθεια και υπομονή για να έχουμε το σωστό άτομο μαζί μας.

•ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έχουμε κάποιον μερικό έλεγχο σε πράγματα όπως ανέφερα παραπάνω, ώστε να μπορούμε να είμαστε ευτυχείς για τον εαυτό μας και να κάνουμε κάποιον άλλο εξίσου χαρούμενο, που προέρχεται από πραγματικές προθέσεις και όχι μόνο στιγμιαίες επιθυμίες.

Leave a Reply