θερμοκρασια τωρα

Κάποιες συμβουλές για μια πιο χαρούμενη καθημερινότητα

Η χαρούμενη ζωή δεν έχει να κάνει μόνο με την χλιδή όπως : αμάξια, ρούχα , χρυσαφικά και ακίνητα. Έχει να κάνει και με μικρά πράγματα τα οποία μας ενθουσιάζουν απεριόριστα και από αυτά η ζωή μας γίνεται καλύτερη ,πιο χαρούμενη και γεμάτη.

Το γέλιο

Μια φράση λέει πως το γέλιο είναι το καλύτερο “φάρμακο” και αυτό ισχύει, όταν γελάμε φεύγει όλο μας το άγχος ,μας κάνει να ξεχνάμε τα προβλήματα μας. Όταν γελάμε βλέπουμε μια διαφορετική εκδοχή της ζωής, πιο λαμπερή , ενεργή και γαλήνια. Όπως επίσης μας κάνει να φαινόμαστε και πιο νέοι! Όλοι έτσι και αλλιώς θέλουμε να δείχνουμε πιο νέοι σωστά?

Κάντε πράματα που σας αρέσουν

Κάποιες φορές είναι σαν να μην ταιριάζουμε με τον περιβάλλοντα χώρο μας όπως για παράδειγμα η εργασία μας. Ακόμα και αν είμαστε πολύ καλοί σε αυτήν δεν μας δίνει κάποια ικανοποίηση , ξέροντας πως πολλές φορές δεν ήταν δικιά σας επιλογή είναι ένα θέμα από μόνο του να σας κάνει λιγότερο χαρούμενους. Αν όμως καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε όλα θα έχουν διαφορετική ενέργεια και λάμψη, χωρίς ενοχές απλά προσπαθείστε να κάνετε αυτό που θέλετε κάθε δυνατή φορά.

Κανόνες

Όπως πολύ συχνά λένε , ζούμε μόνο μια φορά οπότε δεν πειράζει αν κάποιες φορές σπάμε τους κανόνες , ας μην περιορίζουμε λοιπόν τους εαυτούς μας πολύ σκληρά , αρχίστε να κάνετε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει πριν ! Ανακαλύψτε και άλλες μικρό – περιπέτειες της ζωής!

Το φαγητό, ο ύπνος και η άσκηση

Κάποιες φορές αισθανόμαστε χωρίς να έχουμε ενέργεια και αυτό αποδυναμώνει και τα κίνητρα μας. Το σώμα μας χρειάζεται θρεπτικά συστατικά , ξεκούραση και άσκηση για να είναι και ο νους μας υγιής. Με το που αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τα παραπάνω , βλέπουμε άμεσα μια αλλαγή στο πως αισθανόμαστε , είμαστε πιο φωτεινοί γεμάτοι από ζωντάνια. Φροντίζουμε το σώμα μας!

Εσύ με εσένα

Περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας με τον εαυτό σας , χωρίς να σκέφτεστε τίποτα απολαμβάνοντας την ηρεμία , την παύση και την απόσταση από τα πάντα και τους πάντες. Η ευτυχία αρχίζει από το σημείο που εσείς επιλέγετε να μην ανησυχείτε πλέον.

Να είστε ο εαυτός σας

Πολλοί από μας παλεύουμε να είμαστε τέλειοι , θέλουμε όλα είναι ολοκληρωμένα και με λεπτομέρειες. Ασυνείδητα πιέζουμε τους εαυτούς μας να γίνουμε κάτι που στο τέλος ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Βλέποντας ανθρώπους που εμφανίζονται να είναι τέλειοι προς τα έξω και θαυμάζοντας τους , θέλοντας να γίνουμε σαν αυτούς ξεχνάμε ότι και αυτοί έχουν προβλήματα και ανασφάλειες όπως και εμείς. Λέγοντας αυτό πιο λαϊκά , μην ψαρώνετε!

Κοιτάξτε μπροστά

Όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας ,αν υπήρχε μια μηχανή του χρόνου θα θέλατε να πάτε πίσω και να ξανακάνετε τα πράγματα πιο σωστά , σωστά? Αλλά δεν ζούμε στις ταινίες αυτή είναι η πραγματικότητα και η ζωή δεν συμβαίνει πάντα όπως την σχεδιάζουμε , για αυτό λοιπόν δεν κολλάμε στο παρελθόν αλλά συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά!

Να μοιραζόμαστε

Το να μοιραζόμαστε είναι κάτι που εμπνέει πάρα πολύ ευτυχία μπορεί να είναι το φαγητό, η γνώση ,τα ρούχα τα παιχνίδια! Η ποσότητα δεν έχει να κάνει γιατί η κίνηση και μόνο είναι παντοδύναμη. Την εκτιμούμε και κινήσεις σαν αυτές κάνουν την ψυχή μας πιο ζωντανή , ας κάνουμε λοιπόν καλές πράξεις ,η κακία δεν χωράει πουθενά!

Εκτίμηση

Πρέπει να θυμόμαστε και να εκτιμούμε αυτά που έχουμε κάθε φορά που αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε ασταμάτητα, παραπάνω. Οι φίλοι μας για παράδειγμα που μας βοήθησαν και δεν μας κάναν κριτική ακόμα και σε πράγματα που αυτοί μπορεί είχαν αντίθετη γνώμη με μας.

Leave a Reply