θερμοκρασια τωρα

Τα ελληνικά σχολεία στην Αγγλία

Τα ελληνικά σχολεία στην μεγάλη Βρετανία χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

ελληνικά σχολεία στην Αγγλία

1). Διαλέγοντας σχολεία

Είναι αρκετά δύσκολη για τα παιδιά κάτω των 18 ετών η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, λόγο ανησυχίας για το πώς θα τα καταφέρουν σε μια νέα χώρα, με νέους φίλους και άλλο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην περίπτωση που σκέφτεστε να επιστρέψετε στην Ελλάδα καλό θα ήταν τα παιδιά να συνεχίσουν στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα της Αγγλίας. Ωστόσο εαν δεν έχετε σκοπό την επιστροφή θα σας συμβουλεύαμε την αλλαγή στο βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

2) Ημερήσια ελληνικά σχολεία στην Αγγλία

έχουν παρόμοιο ωράριο με τα σχολεία στην Ελλάδα. Το 1983 ιδρύθηκε από το Ελληνικό κράτος το νηπιαγωγείο,το δημοτικό και το Ελληνικό γυμνάσιο στο Λονδίνο.

Οι μαθητές εγγράφονται στον νηπιαγωγείο σε ηλικία 4 ετών και στο δημοτικό σε ηλικία 6 ετών, έπειτα οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο Ελληνικό λύκειο του Λονδίνου έχουν πρόσβαση στην Ανώτατη Βρετανίκη Εκπαίδευση,μόνο με το απολυτήριο τους.

ελληνικά σχολεία στην Αγγλία

3) Βρετανικά Ορθόδοξα σχολεία

Λειτουργούν σύμφωνα με το Βρετανικό πλαίσιο εκπαίδευσης, καθώς περιέχουν την Ελληνική γλώσσα σαν ξένη γλώσσα, όπως και το μάθημα των θρησκευτικών.

•Ένα Ορθόδοξο δημοτικό σχολείο είναι ο Άγιος Κυπριανός, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 και εδρεύει στο νότιο Λονδίνο.

•Το πρώτο Ελληνορθόδοξο σχολείο μέσης εκπαίδευσης

Απόστολος Ανδρέας για παιδιά ηλικίας 11 έως 18 ετών. Βρίσκεται στο βόρειο Λονδίνο και έχει ως βασικούς πυλώνες λειτουργίας τις αξίες της «Ελληνορθόδοξης παράδοσης».

ελληνικά σχολεία στην Αγγλία

4)Εβδομαδιαία Ελληνικά Σχολεία Λονδίνου

Ανήκουν στις Εκκλησιαστικές κοινότητες και διδάσκουν την Ελληνική γλώσσα,τον πολιτισμό και τα θρησκευτικά. Λειτουργούν απογευματινές ώρες, καθώς τα ωράρια ίσως διαφέρουν κατά τόπους.

Ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά:

Άγιος Νικόλαος

Αγίου Γεωργίου

Γενέσιο Θεοτόκου

Τιμιου Σταυρού

Leave a Reply