θερμοκρασια τωρα

Ρούχα Παρέλασης

Ρούχα Παρέλασης

Κάθε χρόνο υπάρχει μια μικρή αλλά και ευχάριστη αναστάτωση σχετικά με τα ρούχα της παρέλασης.

Πλησιάζει 28 Οκτωβρίου η ημέρα που έχει ονομαστεί ως Επέτειος του (ΟΧΙ). Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ο Έλληνας Δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς δήλωσε την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις που περιέιχε το τελεσίγραφο, με αποτέλεσμα την είσοδο της Χώρας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, όπως και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Ωστόσο αυτή η ημερομηνία καθιερώθηκε και εορτάζεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και την Κύπρο ως εθνική εορτή και αργία.

Tα ρούχα της παρέλασης θυμίζουν την σημαία της Χώρας, για αυτό θα πρέπει να είναι καθαρά, σηδερωμένα και κομψά. Τα αγόρια πρέπει να φοράνε μπλε παντελόνι και λευκό πουκάμισο, τα κορίτσια μπλε ή μαύρη φούστα (στο γόνατο), φουλαρι, γάντια και λευκό πουκάμισο.

Τα παπούτσια πρέπει να είναι σκούρο χρώμα, καθαρά και πιο επίσημα από τα καθημερινά μας.

Ξεχωριστή περίπτωση είναι τα σωματεία και τα σχολεία, τα οποία επιλέγουν να φορέσουν παραδοσιακές στολές της πατρίδας μας. Η παρέλαση γίνεται για να τιμήσει τους ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία μας, και για αυτό καλό θα ήταν το ντύσιμο μας να είναι αυστηρό και σοβαρό.

Στους παρακάτω σύνδεσμους θα βρείτε μεγάλη συλλογή ρούχων παρέλασης καθώς και πολλά αξεσουάρ

ΡΟΥΧΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ

ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ενημέρωση

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο σε όλα τα δημοτικά σχολεία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου το 2020, ο οποίος θα γίνει φέτος χωρίς παρελάσεις εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης από το δεύτερο κύμα του κοροναϊού.

Leave a Reply