θερμοκρασια τωρα

Μήπως βαριέσαι σήμερα?Διάβασε μια μικρή ανάλυση εδώ που ίσως σε βοηθήσει…

•Είσοδος

Είναι λογικό και φυσιολογικό ότι όλοι μας κάποιες φορές μπορεί να βρεθούμε σε στιγμές βαρεμάρας αλλά το θέμα είναι το πόσο συχνά και αν αυτό γίνετε σιγά σιγά μια συνήθεια ή έχει γίνει ήδη. Είναι καλό όπως πάντα να έχουμε αυτογνωσία ώστε να αντιμετωπίζουμε “βλαβερές” για την παραγωγικότητα μας πρακτικές , οι οποίες κάλιστα μετατρέπονται σε “βλαβερές” συνήθειες στο αύριο , μία από αυτές είναι η βαρεμάρα.

•Πιο αναλυτικά, παραδείγματα και συνέπειες.

Βαριέμαι να .. πάω μια βόλτα , βαριέμαι να καθαρίσω , βαριέμαι να διαβάσω η να κάνω τα μαθήματα μου. Οπότε βλέπετε ότι αυτό είναι μια πάρα πολύ συχνή αλλά και κακή συνήθεια η οποία γιγαντώνεται και μας ακολουθεί ακόμα και στις πιο σοβαρές ευθύνες μας στην ζωή, με αποτέλεσμα να μας αφήνει όλο και πιο πολύ πίσω. Για παράδειγμα πολλοί ανθρώποι έχουν στόχους και όνειρα σε κάθε φάση της ηλικίας τους αλλά με αυτήν την κακή συνήθεια είναι και γίνονται όλα ακατόρθωτα. Κάποιος ο οποίος βαριέται και το λέει η το δείχνει με τον τρόπο της συμπεριφοράς του είναι απλά πολύ απωθητικός προς τους άλλους. Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό , η βαρεμάρα μέσω των λέξεων η της συμπεριφοράς είναι .. μεταδοτική! Οπότε άλλοι άνθρωποι που προσπαθούν να είναι παραγωγικοί στην ζωή τους αρχίζουν και μας αποφεύγουν και αυτό κάνει το περιβάλλοντα κύκλο μας ακόμη λιγότερο ποιοτικό.

•Αντιμετώπιση

•Ο κύκλος μας

Τείνουμε να γινόμαστε όπως ο περιβάλλοντας κύκλος μας , οπότε είναι λογικά καλό να επιλέγουμε καλύτερους κύκλους ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Σε αυτήν την περίπτωση ένας κύκλος δημιουργικών και παραγωγικών ανθρώπων ,είναι ότι πρέπει. Βλέποντας και κάνοντας , με κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε τους στόχους που εμείς θέλουμε. Η δημιουργικότητα είναι ένα καλό “μικρόβιο” που δρα ως αντίδοτο στο θέμα της βαρεμάρας. Αυξήστε την δημιουργικότητα σας με το να είστε πιο ενεργοί και κινητοποιημένοι πάρα , μόνον θεατές ,ακροατές και καταναλωτές με άλλα λόγια …παραλήπτες πληροφοριών όπου ,στην σημερινή εποχή αυτό είναι σαφώς κάτι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί αλλά καθόλου ακατόρθωτο.

•Ο αυτόματος πιλότος

Αυξήστε την ενεργητικότητα σας “σπάζοντας” την επαναληπτική φύση της ρουτίνας , με κίνητρο την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων. Ο αυτόματος πιλότος υπάρχει να μας διευκολύνει αλλά παρόλα αυτά , μένοντας με αυτόν τον τρόπο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μας κάνει να ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που έχουν τον έλεγχο ,ότι εμείς είμαστε οι πραγματικοί πιλότοι.

•Ο φόβος της δυσκολίας

Ένα ακόμα στοιχείο που συμβάλλει στην βαρεμάρα ,είναι ο φόβος της δυσκολίας όπου δια μαγείας η ιδέα ” άστο βαριέμαι να το κάνω αυτό είναι πολύ δύσκολο” εμφανίζεται να μας προστατεύσει σαν αμυντικός μηχανισμός. Για να σπάσουμε αυτόν τον μη προσδοφόρο σε τίποτα μηχανισμό, πρέπει να είμαστε αναλογιζόμενοι και συνειδητοποιημένοι για την συνήθεις προέλευση του φόβου όπου είναι η : Φαντασία της δυσκολίας ενός στόχου και όχι η πραγματικότητά του στόχου. Από εκείνο το σημείο και μετά λοιπόν ανακαλύπτουμε την πραγματικότητα ενός στόχου. Αυτό είναι απλώς μια καλή αρχική προσέγγιση αλλά δεν σημαίνει ότι είναι ακριβής και σωστή για κάθε ξεχωριστό άτομο ,οπότε αναλύουμε περαιτέρω και μόνοι μας για πιο σωστά συμπεράσματα.

•Έξοδος

Έχοντας λοιπόν κάνει μια μικρή ανάλυση και τμηματοποίηση της βαρεμάρας ,ελπίζω αυτό το κείμενο να βοηθήσει αυτούς που θα θέλαν να δούνε τον εαυτό τους βελτιωμένο ως προς αυτο το θέμα !

Leave a Reply